Program Profili
Hukuk Fakültesinde alacağınız eğitim kişi ve kurumların birbirleriyle ilişkilerini düzenleyen kuralları, bu kuralların neden ve nasıl belirlendiğini, hangi koşullarda ve nasıl uygulandığını, kişi ve kurumları temsil etmek için neler yapılması gerektiğini öğretir. Uyuşmazlıklarda bireyler ve kurumlar arasında karar verebilmek için gerekli olan bilgiye ulaşacaksınız.
Alacağınız eğitim, problem çözme yeteneğinizi ve soyut düşünme becerilerinizi geliştirecektir. Ayrıca, sorgulamayı ve araştırma yapmayı öğrenecek ve geniş bir perspektife sahip olacaksınız. Uluslararası yasaları anlayarak, hangi kuralların ve prosedürlerin uluslararası ilişkilere dayandığını ve bu ilişkileri düzenlediğini öğreneceksiniz.
Hukuk Fakültesi'nde Özel Hukuk ve Kamu Hukuku olmak üzere iki bölüm bulunmaktadır.
Kamu Hukuku bölümü yedi alandan oluşmaktadır:
- Anayasa Hukuku
- Genel Kamu Hukuku
- Milletlerarası Hukuk
- İdare Hukuku
- Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku
- Hukuk Felsefesi ve Sosyolojisi
- Hukuk Tarihi
Özel Hukuk bölümü altı alandan oluşmaktadır:
- Medeni Hukuk,
- Roma Hukuku,
- Ticaret Hukuku,
- Medeni Usul ve İcra-İflas Hukuku,
- Milletlerarası Özel Hukuk,
- İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku.
Kariyer Fırsatları
Hukuk Fakültesinden mezun olduğunuzda hâkim, savcı, noter, serbest avukat, kurum avukatı veya hukuk müşaviri, kaymakam, vali veya akademisyen olabilirsiniz. Hâkim ve savcı olmak istiyorsanız mezun olduktan sonra stajınızı tamamlayıp Adalet Bakanlığına başvurabilirsiniz. Sınavda başarılı olduğunuz takdirde mesleğinize başlayabilirsiniz.
Avukatlık ise kişinin kendi işinin patronu olduğu, özgürce icra edilen bir meslektir. Hak sahiplerinin iddia ve şikâyetlerini dinler, onlara hukuki danışmanlık sunar veya müvekkillerinizi mahkemelerde geniş bir yelpazede temsil ederek onların haklarını korumaya çalışırsınız. Avukat olarak çalışmak için baro kaydınızın olması gerekir.
Ders Listesi
Hukuk Fakültesi ders listesine ulaşmak için lütfen tıklayınız.