Program Profili
Geleneksel Türk Sanatları Bölümü tarihi gelişimi içinde geleneksel sanatlarımızı özümsemiş, eğitim, öğretim, araştırma, konularında uzman, uygulamalara hâkim, bildiklerini toplumun gençlerine aktarmada gönüllü, fedakâr sanatkârlar yetiştirme gayesini güder.
Her türlü ortamda sanatından taviz vermeyen, problemlere çözüm üreten milli kimliğini sahip olduğu değerlerle bütünleştirebilen, tarihe ve sanatsal değerlere duyarlı, gelişen teknolojiyi takip edip kullanabilen, dinamik, girişimci, zarif insanlar yetiştirmektir. Ülkemizi, milletimizi, kültür ve sanat birikimi ile her ortamda temsil edebilen sanatçılar yetiştirmek, ülkemizin eğitim ordusuna böylece katkıda bulunmak bölümün amacıdır.
El sanatları özgün olarak tasarlanmış, kullanılan malzeme, uygulanan teknik, biçimlendirme ve üslup, özellikleri ile ait olduğu milletin, yaratıcılık özelliğini ortaya koyar. Türk plastik sanatları da milletimize ait sanat anlayışının yansıtıldığı alanlardan biridir.
Kariyer Fırsatları
Bu bölümde öğrenim görerek geleneksel Türk sanatlarını tarihsel gelişiminde özümsemiş, eğitim, öğretim, araştırma konularında uzman, pratik uygulamalara hâkim ve bildiklerini aktarmaya istekli bir sanatçı olursunuz. Alacağınız eğitim sayesinde Türk kültürünü sanat yoluyla temsil etme becerisine sahip olacak ve Türk tarihî değerlerinin taşıyıcısı olacaksınız.
Geleneksel Türk Sanatları Bölümü'nü bitirdikten sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve il/ilçe belediyelerinde göreve başlayabilirsiniz. Ayrıca, kamuya ait veya özel müze ve kütüphanelerde sanatçı olarak çalışabilirsiniz. Gerekli sınavları başarıyla geçmeniz durumunda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmen olarak da atanabilirsiniz.
Ders Listesi
Geleneksel Türk Sanatları Bölümü ders listesine ulaşmak için lütfen tıklayınız.