Program Profili

Transistörün icadıyla başlayan bilgisayar hikâyesi yarım asrı henüz geçmişken, bilgisayar mühendisliğindeki gelişmeler baş döndürücü hızla devam ediyor. Öyle ki üç haftalık bir tatil için ara verilen çalışmalardan sonra görülüyor ki bilgisayarlar artık daha hızlı ve yeni donanım ve programlar kullanımda… Bilgisayar Mühendisliği için çalışma alanı, bilgisayar donanımı ve yazılımı ile ilgili her konuyu kapsamaktadır. Bilgisayarların hayatımızdaki yerine bağlı olarak, bilgisayar mühendisliği bölümü ve mezunları için araştırma alanları genişlemektedir. Yapay zekâ, doğal dil işleme, programlama dillerinin tasarımı ve geliştirilmesi, sayısal mantık, mikroişlemciler, kriptoloji ve benzeri birçok konu bilgisayar mühendisliğinin araştırma konuları arasındadır.

Bilgisayar mühendisliği algoritma geliştirmeye ve matematiksel analize dayanır. Bu alandaki temellerin ilk iki yılda atılmasından sonra, son iki sene meslek derslerine yoğunlaşılır. Bilgisayar mühendislerinin yurt içinde ve yurt dışında iş bulma imkânları oldukça geniştir. Bölümümüzde görevli akademisyenlerimizle yurt dışında doktorasını almış ve yurt dışında iş tecrübesi olan bir kadro kurarak, dünya standartlarında bilgi üretimini ve mühendis eğitimini amaçlıyoruz.

KTO Karatay Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde her öğrenci en az iki şirkette uygulamalı ortak eğitim alır. Böylelikle öğrencilerimiz mezun olduklarında kariyer hayatlarına tam donanımlı bir biçimde hazırlanmış olur.

Kariyer Fırsatları

Bu bölümdeki eğitiminiz sırasında, yapay zekâ, doğal dil işleme, programlama dillerinin tasarımı ve geliştirilmesi, dijital mantık, mikro işlemciler, kriptoloji ve diğer birçok konuda derinlemesine bilgi edineceksiniz. Ayrıca algoritmaları nasıl geliştireceğinizi ve matematiksel analizi nasıl hesaplayacağınızı da öğreneceksiniz.

Mezun olduktan sonra, çeşitli yönetim, endüstri ve hizmet alanlarında sistem analisti ve uygulama programcısı olarak iş bulabilirsiniz. Ayrıca bilgisayar donanımı ve yazılımı üreten veya pazarlayan firmaların yanı sıra bilgi işlem merkezlerinde sistem programcısı veya araştırma geliştirme mühendisi olarak çalışabilirsiniz.

Yönetim, eğitim, sanayi, ticaret ve hizmet, bankalar, üniversiteler, bilgisayar donanımı ve yazılım firmaları alanlarında faaliyet gösteren çeşitli kamu ve özel kuruluşlarda çalışabilirsiniz. Ayrıca kurumların yazılım, donanım, ağ yönetimi, bilgi güvenliği, veri analizi gibi bölümlerinde mühendis olarak çalışma imkânına sahip olacaksınız.

Ders Listesi

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ders listesine ulaşmak için lütfen tıklayınız.