Hayalleri asla bırakma. Pilotaj bölümüne başvurmak için tıklayabilirsiniz.
Program Profili
Türkiye’de planör eğitimiyle, kendi uçaklarıyla, kendi pisti ve bakım merkezinde pilot yetiştiren tek üniversite unvanını elinde bulunduran KTO Karatay Üniversitesi, sektöre yönelik iyi eğitim almış pilot yetiştirmektedir.
KTO Karatay Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu bünyesinde kurulan Pilotaj bölümü öğrencileri, dört yıl devam edecek uygulamalı lisans eğitimi sürecinde, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından verilecek “ATPL (A) Pilot Lisansı” için eksiksiz hazırlanmaktadır.
Öğrencilerimiz bu süreçte, havacılık alanındaki 14 temel dersten oluşan teorik eğitimlerinin yanı sıra, üniversitemize ait eğitim pistinde önce planör uçuşu gerçekleştirip ilgili planör lisansını (SPL) alacak ve ardından da eğitim uçaklarıyla uçuş eğitimlerini tamamlayacaklardır.
Bölümümüzün vizyonu pilotluk eğitiminde çağın gereksinimlerini takip ederek ve gelişim göstererek ulusal ve uluslararası düzeyde lider kurumlardan biri olmak, misyonu ise; üst düzey pilotluk bilgisine sahip olan gelecekte havacılık alanında ülkemize değer katacak yeniliklerde rol oynayacak pilotlar yetiştirmektir.
Pilotaj bölümünde eğitim ve öğretim iki aşamada verilecektir. İlk aşamada temel bilimler, temel havacılık ve uçuş bilgileri, uçuşla ilgili hukuk bilgileri verilmektedir. Temel eğitim sonucunda ise planör ve uçak kullanımı, normal şartlarda uçuş ve tehlike anında uçuş dersleri, uygulamalı eğitim ile verilerek her türlü şartta uçuşa hazırlıklı bir eğitim uygulanacaktır.
Pilot Eğitimi Lisans Diploması (4 yıllık), ATP(A) - Frozen seviyesinde teorik derslerini tamamlayan öğrenciler uçuş eğitimine başlatılır. Uygulamalı uçuş eğitimlerini tamamlayan öğrenciler Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün yapmış olduğu sınavlar sonucunda başarılı olarak ATPL lisansı almaya hak kazanırlar. Ayrıca planör uçuşlarını başarıyla tamamlayan öğrencilere Planör Lisansı (SPL)verilecektir.
Bunlarla birlikte, dileyen öğrencimiz Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, İşletme ve Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölümlerinde Çift Anadal Programı’na dâhil olarak çift diploma ile mezun olabilecektir.
Kariyer Fırsatları
Pilotaj mezunları, tüm ulusal ve uluslararası havayolu şirketlerinde ve işletmelerinde kolaylıkla iş bulabilirler. Uçuş okullarında eğitmen olarak da çalışabilirler.
Ders Listesi
Pilotaj Bölümü ders listesine ulaşmak için lütfen tıklayınız.